Siła informacji zwrotnej – jak mówić trudne rzeczy nie niszcząc relacji?
Cel szkolenia: Rozpoznanie w praktyce własnego stylu zachowań i sposobu komunikowania się z zespołem. Stworzenie warunków, w których każdy uczestnik będzie mógł odkryć własny styl komunikacji w pracy zespołowej a także będzie mógł poznać ewentualne obszary indywidualnego rozwoju.
1. Mój własny styl komunikowania się
2. Jak przekazać trudne informacje zespołowi, by chciał się z nimi zidentyfikować
3. Siła informacji zwrotnej – jak mówić trudne rzeczy nie niszcząc relacji
4. Komunikaty JA – skuteczne narzędzie feedbacku, który rozwija
5. Pytania z mocą, które motywują do rozwoju i poszukiwania rozwiązań
6. Zniekształcenia w komunikacji
7. Dowartościowanie – zwroty zabezpieczające relacje
8. Komunikaty z poziomu Dorosły-Dorosły – skuteczna obrona przed manipulacją
9. Mapa asertywnej komunikacji
Prowadzący: Radosław Wajler
Magister ekonomii w zakresie finansów i bankowości, konsultant, trener i business coach; specjalizuje się w zakresie projektowania szkoleń według podejścia procesowego; posiada bogate doświadczenia w przygotowaniu i prowadzeniu warsztatów treningowych; stosuje efektywne rozwiązania budowania metodyki i prowadzenie zajęć; dba o zapewnienie wysokiej jakości merytorycznej szkoleń i prac doradczych. Opracowuje dynamiczne moduły szkoleniowe; bierze udział w opracowaniu narzędzi i prowadzeniu audytów personalnych, a w tym opracowanie i weryfikację narzędzi badania kompetencji z punktu widzenia biznesu; posiada doświadczenie w kierowaniu organizacjami pozarządowymi oraz budowaniu struktur organizacyjnych i personalnych firm. Wykładowca Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego na podyplomowych studiach zarządzania zasobami ludzkimi. Koordynator merytoryczny programu Akademia Profesjonalnego Trenera Biznesu na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie.
Szczegóły:
szkolenia@managernaobcasach.pl; 601 39 2244