Aktualności

RODO. Ochrona danych osobowych

RODO. Ochrona danych osobowych

Maj 25, 2018 0 komentarzy

Szanowni Państwo,

 

w związku ze zmianą od dnia 25 maja 2018 roku przepisów prawa dotyczących przetwarzania danych osobowych, poniżej przekazuję informacje umożliwiające mi dalsze wykorzystanie podanych przez Panią/Pana danych osobowych.

 

Podane dane osobowe w zakresie: adres e-mail oraz imię, nazwisko (jeśli zostały udostępnione) przetwarzane są przez administratora danych, którym jest moja fundacja- Fundacja A.R.T. Fundacja A.R.T. (dalej moja fundacja) z siedzibą w Warszawie (właściciel marek: www.managernaobcasach.pl , www.fundamenti.pl www.mamanaobcasach.pl www.managernastarcie.pl www.spus.edu.pl www.festiwalrodziny.pl www.fundacjaart.pl ) w celu utrzymywania przez mnie z Panią/Panem kontaktu, przesyłania na wskazany adres e-mail informacji o projektach i inicjatywach realizowanych przez moją Fundację oraz współpracujące ze mną organizacje, a także w celu dzielenia się inspiracjami oraz oferowania usług handlowych związanych z działalnością mojej Fundacji oraz partnerów mojej Fundacji.

 

Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne dla realizacji wskazanych celów.

Dane przetwarzane będą do czasu odwołania udzielonej zgody.

Dane nie będą udostępniane podmiotom trzecim.

 

Przysługuje Pani/Panu prawo wglądu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego, w przypadku uznania przez Panią/Pana, że dane osobowe przetwarzane są niezgodnie z prawem.

W związku z przetwarzaniem Pana/Pani danych osobowych przysługują Panu/Pani następujące uprawnienia:

– prawo dostępu do swoich danych osobowych,
– prawo ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
– prawo do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania,
– prawo do przenoszenia danych,
– prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) jeśli uzna Pan/Pani, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy prawa.

Może Pan/Pani skorzystać z powyższych uprawnień, kontaktując się z nami drogą listowną, albo
e-mailową na adresy i nr telefonu wskazane powyżej.

 

 

W sprawie przetwarzania danych osobowych, może Pani/Pan kontaktować się z Administratorem bezpieczeństwa informacji (od 25 maja br. Inspektorem ochrony danych) poprzez e-mail projekty@fundacjaart.pl  .

 

Administrator, czyli moja Fundacja, przetwarza dane zgodnie z Polityką Prywatności wykorzystując do tego zewnętrzne narzędzia techniczne. Dane są przechowywane na serwerach Zenbox, Google oraz Drobox.

 

Gdyby zdecydował/a się Pan/i na usunięcie adresu e-mail z mojej bazy, ale zaistniał problem z samodzielnym wypisaniem się, proszę o zgłoszenie tego faktu na adres projekty@fundacjaart.pl , co pozwoli usunąć Państwa adres w najkrótszym możliwym terminie.

 

Akty prawne

Ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. Dz. U. 2014 r. poz. 1182, obowiązująca do 24 maja 2018, a od 25 maja 2018 obowiązuje w tej kwestii Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (RODO/GDPR) oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

 

 

 

Pozdrawiam serdecznie

Agnieszka Tobota

Prezes Fundacji A.R.T.

 

Fundacja A.R.T.

Dalanowska 48 lok. 61

03-566 Warszawa

NIP 5213521895

E-mail: projekty@fundacjaart.pl

Tel: 696 083 871

Brak komentarzy

Przejdz do rozmowy

Brak komentarzy!

Możesz być pierwszym rozpoczynającym konwersację.

Twoje dane będą bezpieczne!Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Również inne dane nie będą udostępniane osobom trzecim.

nineteen − eight =