Ciasto marchewkowe – zawsze się udaje
28 czerwca, 2011 0 komentarzyCiasto marchewkowe – zawsze się udaje
Składniki do ciasta:
– 1 i 1/2 szklanka mąki
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
– 1 łyżeczka cynamonu
– 1/2 łyżeczki soli
– 1 szkl. cukru brązowego
– 2/3 szkl oleju
– 1/2 szkl soku anasowego
– 1 łyżeczka wanilii lub opakowanie cukru waniliowego
– 1 szkl orzechów włoskich posiekanych
– 3 jaja
– 1 szkl startej marchewki
Polewa:
– 2 łyżki masła
– 3/4 szklanki cukru pudru
– 12 dag sera śmietankowego
– cukier waniliowy
– kilka kropel soku z cytryny
Wykonanie:
Jaja+cukier+wanilia – ubić
Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia+ soda+ cynamon+sól
Wlac olej+ sok+ zmiksować
Dodać marchew i orzechy
Ciasto piec 45 min (180 stopni C)
Polewę wylewać na ostudzone ciasto.
Zawsze się udaje… Smacznego:-)
Brak komentarzy
Przejdz do rozmowyBrak komentarzy!
Możesz być pierwszym rozpoczynającym konwersację.