Aktualności

Ciasto marchewkowe – zawsze się udaje

Ciasto marchewkowe – zawsze się udaje

28 czerwca, 2011 0 komentarzy

Ciasto marchewkowe – zawsze się udaje

Składniki do ciasta:

– 1 i 1/2 szklanka mąki
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
– 1 łyżeczka cynamonu
– 1/2 łyżeczki soli
– 1 szkl. cukru brązowego
– 2/3 szkl oleju
– 1/2 szkl soku anasowego
– 1 łyżeczka wanilii lub opakowanie cukru waniliowego
– 1 szkl orzechów włoskich posiekanych
– 3 jaja
– 1 szkl startej marchewki

Polewa:

– 2 łyżki masła
– 3/4 szklanki cukru pudru
– 12 dag sera śmietankowego
– cukier waniliowy
– kilka kropel soku z cytryny

Wykonanie:

Jaja+cukier+wanilia – ubić
Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia+ soda+ cynamon+sól
Wlac olej+ sok+ zmiksować
Dodać marchew i orzechy

Ciasto piec 45 min (180 stopni C)
Polewę wylewać na ostudzone ciasto.

Zawsze się udaje… Smacznego:-)

Brak komentarzy

Przejdz do rozmowy

Brak komentarzy!

Możesz być pierwszym rozpoczynającym konwersację.

<